İçeriğe geç

Şirince Rum Köyü Mü

Şirince köyü özelliği ne?

Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.

Şirince köyü olayı nedir?

İzmir Şirince Köyü Dünya gündemine oturan köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık 2012’de kopacağına ve sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine inanmasıyla dikkat çekiyor.

Şirince adı nereden gelmiştir?

Tarih. Orijinal adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir dönemde dağları gezen kırk kişiye verildiği rivayet edilir. Yunanca telaffuzda Kirkice, Kirkince ve son olarak Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince olarak resmileştirilmiştir.

Şirince nereli?

Seren Şirince, 15 Mart 1991’de İzmir’de doğdu. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Şirince, oyunculuk kariyerine 2012 yılında yayınlanan “Araf Zamanı” adlı televizyon dizisiyle başladı.

Şirince’de hangi dizi çekildi?

Seven Ne Yapmaz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.

Şirince Cinli Köy nerede?

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Selçuk’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Orijinal adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir dönemde dağları aşan kırk kişiye atıf yapılarak verildiği rivayet edilir.

Şirince neden kutsal?

Bazılarına göre Şirince, Hz. İsa’nın annesi Meryem Ana’nın gömüldüğü dağın üzerine kurulmuştur ve Hz. İsa’nın evidir. İsa oradan tekrar yeryüzüne inecektir. Bu inançlara sahip dünyanın dört bir yanından binlerce insan aylar öncesinden bu köyde yer ayırtmıştır.

Şirince’yi kim meşhur etti?

Türkiye’yi ve dünyayı, İzmir’in antik Rum köyü Şirince’yi tanıtan, ancak inşa ettiği binalar nedeniyle birbiri ardına dava konusu olan Sevan Nişanyan’la Emre Ertani konuştu.

Şirince kıyamet ne zaman?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı 70 nüfuslu küçük bir turizm köyü olan Şirince, “Maya takvimine göre bu yıl 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı ve İzmir’in Şirince Köyü’nün kıyametten etkilenmeyeceği” inancıyla tarihinde görülmemiş bir kalabalığı ağırlamaya hazırlanıyor.

Şirincenin eski adı çirkince mi?

Otantik evleri ve doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen köyün ismi Cumhuriyet öncesi Çirkince’ydi. Cumhuriyetin ilk yıllarında bu güzelliğe tanıklık eden Vali Kazım Dirik’in talimatıyla Çirkince ismi Şirince olarak değiştirildi.

Şirince Evleri ne zaman yapıldı?

Şirince, Selçuk’a 8 kilometre, Efes antik kentine 12 kilometre, Kuşadası’na 30 kilometre ve İzmir’e 74 kilometre uzaklıkta bulunan eski bir Rum köyüdür. Orijinal tarihi mimarisini büyük ölçüde koruyan bu turistik köydeki evlerin çoğu 19. yüzyılda inşa edilmiştir.

Şirince’de denize nerede girilir?

Şirince, İzmir ilinde turistik bir yerdir; ancak iç kesimlerde yer alan bir yerleşim yeridir. Her gün denizi seven tatilciler, günübirlik turlarla Şirince’yi ziyaret edebilirler. Şirince’de konaklayanlar için en yakın plaj Pamucak Plajı’dır. Şirince, bağlı olduğu Selçuk ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Şirince’de neden kıyamet kopmuyor?

Köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, kıyametin Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşeceğine ve bundan yalnızca Şirince ve Fransa’nın Bugarach köyünün etkileneceğine inanması nedeniyle dünya çapında ilgi odağı haline geldi.

Şirince Zeus nedir?

Şirince Zeus Meyve Şarapları, %10 alkol oranı ve yoğun meyve aromasıyla Şirince köyünün en popüler meyve şarapları arasındadır. Zeus Tatlı Öküzgözü, Zeus Tatlı Çalkarası ve benzeri ürünleri Zeus markası altında sunan Zeus’u denemenizi öneririz.

Şirince hangi ilçeye bağlıdır?

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Selçuk’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Efsanevi bir dönemde dağları gezen kırk kişiye Kırkınca isminin verildiği rivayet edilir.

Şirince’nin neyi meşhur?

Şirince’nin neyle meşhur olduğu sorusuna verilecek ilk cevap şüphesiz meyve şaraplarıdır. Günümüzde Rum nüfusun kültürünü yansıtan şarapçılık, Şirince köyünde nüfusun tamamen dağılmış olmasına rağmen devam etmiştir.

Kıyamet ne zaman kopacak Şirince?

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık’ta gerçekleşecek. İzmir’in Şirince köyü, 21 Aralık’ta gerçekleşecek kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyor.

Şirince gitmeye değer mi?

Maya takvimine göre 2012 yılında gerçekleşecek kıyametten sonra zarar görmeyecek iki köyden biri olarak tüm dünyada bilinen Şirince, tüm samimiyeti, güzelliği ve huzurlu sokaklarıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Şirince’ye ne zaman gidilir?

Ayrıca köye çok yakın olan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Kilisesi, Hadrian Tapınağı ve Selçuk Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Şirince’de Akdeniz iklimi hakim olduğundan kışlar ılık ve yağışlı, yazlar ise kurak ve sıcaktır. Bu nedenle kış aylarında da güzel Şirince’yi ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları Gaziantep Suriyeli Escort