Borani nasıl bir yemektir?
Borani, diğer adıyla Boranı, Boraniye, genellikle sebzelerin kaynatılması veya güveç şeklinde pişirilmesi ve daha sonra doğal yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan bir yemektir. Genellikle soğanla tüketilir. Borani ayrıca sofrada meze olarak da servis edilir.
Borani yemeğinin yanında ne gider?
Pazı borani ile ne yapılır diye düşünüyorsanız; basit, ıslak kek, pazı borani, nohutlu pilav ve sebzeli köfte harika menü seçenekleri olacaktır.
Borani yemeği hangi yöreye aittir?
Borani, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir atıştırmalıktır. Borani ıspanak ve diğer malzemelerle hazırlanır ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü bölgelerinde iki türü vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.
Borani mezesi nasıl yapılır?
Borani için, doğranmış soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağında kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
Biber borani hangi yöreye ait?
Borani veya diğer adıyla Boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir.
Ispanak boraniye pirinç konur mu?
İçine doğranmış sarımsakları, yıkanmış pirinci ve haşlanmış nohutu ekleyin.
Kabak borani yanına ne gider?
Kabak boranisine ne gider diye merak edenler için birkaç servis önerimiz var! Yemeğimizi akşam yemeğinde servis etmek isterseniz başlangıç olarak mercimek çorbası, ana yemek olarak sote et, garnitür olarak tereyağlı pirinç pilavı ve meze olarak kabak borani, havuç tarator ve haydari’yi seçebilirsiniz.
Kişinin yanına ne yapılır?
Yöresel lezzetlerle neler hazırlayabileceğinizi merak ediyorsanız; tavuklu kiş, dovga çorbası, tavuklu kiş, maş fasulyesi salatası ve kar beyazı pastası harika menü seçenekleri olacaktır.
Patates oturtmanın yanına ne gider?
Patates sosuyla ne iyi gider? Patates sosuna garnitür olarak makarna pilavı hazırlayarak yemeğinize harika bir ikili yapabilirsiniz. Daha fazla makale…• 6 Ağustos 2014
Borani çorbasına et konur mu?
Kabakları soyun ve küpler halinde doğrayın. Soğanları incecik doğrayın ve yağda kavurun. Eti, nohutları, kabağı ve biraz suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzlu yoğurdu ve yeteri kadar suyu ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Borani hangi dilden?
Farsça būrānī بورانی kelimesinden türetilmiş bir kelimedir; “hamur, sebze ve etten yapılan yemek, Farsça güveç” anlamına gelir.
Urfa borani nedir?
Urfa Keme Boranısı Yemeği / Şanlıurfa Keme Boranısı Köftelik ince bulgur, keme mantarı, yörede yetiştirilen İvesi kuzusu, tescilli coğrafi işaretli Şanlıurfa biberi ve Şanlıurfa sade tereyağı/Urfa yağından yapılan yöresel bir yemektir.
Borani içinde ne var?
Borani malzemeleri nelerdir? 1 demet ıspanak veya pazı, 1 yumurta, yeteri kadar tereyağı, 2 adet soğan, 1 diş sarımsak.
Zengin meze nasıl yapılır?
Zengin bir tarif nasıl hazırlanır? Kahvaltıda kebapların yanında servis edebileceğiniz iştah açıcı bir meze salatası. Domates, soğan, maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp, baharatları, yağı ve ekşi mayayı diğer malzemelerle karıştırıp servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Kabak borani çorba mı?
Kabak Boranı, yeşil kabak, soğan, yoğurt ve sarımsakla hazırlanan, kırmızı biberli yağda ısıtılıp servis edilirken üzerine dökülen nefis bir meze tarifidir.
Patates borani nerenin yemeğidir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum iline özgü çok pratik ve lezzetli bir yemektir. İklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle patates, eski çağlardan beri Erzurum mutfağının en popüler sebzesi olmuştur.
Borani yemeği kaç kalori?
Porsiyon başına besin değerleriKalori492,59 % Günlük Değer**Kolesterol1,13 mg0 %Sodyum340,48 mg14 %Toplam karbonhidrat20 g7 %Diyet lifi0.
Borana nasıl yapılıyor?
Borana’nın Hazırlanışı: Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı eklenerek servis edilir.
Ispanaklı borani nedir?
Ispanak Borani Nedir? Ispanak Borani, Borani Esfenaj olarak da bilinir, çoğunlukla ıspanak ve yoğurttan oluşan geleneksel bir Fars yemeğidir. Yemek genellikle zengin ve lezzetli bir sos veya garnitür oluşturmak için bir araya gelen sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar içerir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Astım Ilaçları Isimleri Nelerdir