TCK 331 madde nedir?
İcra ve İflas Kanunu’nun 331. maddesi; borçlunun, haciz tehdidi altında bulunan malını, alacaklısına zarar vermek amacıyla başkasına devretmesi, yok etmesi veya bozması durumunu suç olarak tanımlamaktadır. Bu suçun temel cezası altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıdır.
328 madde nedir?
Madde 328 – Ana ve babanın nafaka yükümlülüğü, çocuk ergin oluncaya kadar devam eder. Çocuk ergin olduğu hâlde eğitimine devam ediyorsa, ana ve baba, durum ve koşullarına göre makul ölçüde, eğitiminin sonuna kadar çocuğun geçimini sağlamakla yükümlüdürler.
TCK 338 madde nedir?
Casusluk suçunun taksirle işlenmesi nedir? (TCK 338) Madde 338 – (1) Bu maddede tanımlanan suçların işlenmesi, ilgililerin dikkat ve özen yükümlülüklerini ihlal etmeleri nedeniyle mümkün veya kolaylaşmışsa, taksirle hareket eden faile altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
TCK’nın 335 maddesi nedir?
(1) Yetkili makamlarca kanun ve tüzüklere göre açıklanması yasaklanan ve niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askerî casusluk amacıyla elde eden kişi, sekiz yıldan on iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Casuslugun cezası nedir?
Madde 328 – (1) Her kim, Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin ederse, onbeş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
TCK 314 cezası nedir?
Silahlı örgüt adına suç işlemenin Türk Ceza Kanunu’nun 314. maddesinde öngörülen cezası şudur: Silahlı örgüt adına suç işleyen kişi hakkında beş yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmedilir. Silahlı örgüt adına suç işleme suçunda ise cezanın yarısına kadar indirilmesi imkânı vardır.
TCK 339 madde nedir?
“Bu madde İcra ve İflas Kanunu’nun 339. maddesinde değişiklik yapmaktadır. Maddedeki tek değişiklik hapis cezası yerine disiplin cezası getirilmesidir. Kişi icra takibine konu olan borcunu tamamen öderse cezada indirim yapılır.
386 madde nedir?
Madde 386 – Tüketim kredisi sözleşmesi, kredi verenin ödünç alana bir miktar para veya tüketim malı vermeği, ödünç alanın da aynı nitelik ve miktardaki şeyi geri vermeyi üstlendiği bir sözleşmedir.
323 madde nedir?
(1) Mahkeme, yeniden yapılan yargılama sonucunda önceki hükmü onar veya bozarak esas hakkında yeniden hüküm verir. (2) Hükümlünün lehine yargılamanın yenilenmesi isteminde bulunulursa, yargılamanın yenilenmesinde önceki hükümde öngörülen cezadan daha ağır bir ceza verilemez.
TCK 150/1 cezası nedir?
(1) Bir kimse, hukuki ilişkiden doğan alacaklarını tahsil etmek için tehdit veya cebir kullanırsa, sadece tehdit veya kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır. (2) Yağma suçunun konusunu oluşturan eşyanın değerinin düşük olması nedeniyle, verilecek ceza üçte birden yarısına kadar indirilebilir.
TCK 243 para cezası ne kadar?
TCK m. 243’e göre bilişim sistemine girme suçu aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır: (1) Bir bilişim sistemine veya onun bir bölümüne izinsiz giren veya orada kalan kişi, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
338 madde nedir?
Madde metni: Hürriyetten yoksun bırakma işlemleri başladıktan sonra borçlu, borcun tamamını veya icra dairesine yatırması gereken tutarı o zamana kadar öderse serbest bırakılır; tekrar ödemekten vazgeçerse tekrar ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılır. Ancak, bir borçtan dolayı verilecek hapis cezası bir yılı geçemez.
TCK 125 2 cezası nedir?
TCK 125/2’ye göre; “Fiil, mağduru ses, yazı veya görüntü yoluyla muhatap alan bir iletiyle işlenirse, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.” Dolayısıyla, bir başkasına ileti yoluyla hakaret eden kişi, hakaret suçunu işlemiş olduğundan üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılabilir.
5237 yasa nedir?
26.09.2004 tarihinde kabul edilen 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) amacı; kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzeni ve güvenliğini, hukukun üstünlüğünü, kamu sağlığı ve çevreyi, toplum barışını korumak ve suç işlenmesini önlemektir.
TCK 142 2 H cezası nedir?
“Herkesin girebileceği bir yerde bulunan veya bina ve eklentilerinde bulunan eşyaya karşı suç işlemenin” (TCK 142/2-h) cezası beş yıldan on yıla kadar hapistir.
İcradan mal kaçırma cezası nedir?
* Altı aydan üç yıla kadar hapis ve * bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. İİK’nin 354. maddesine göre, şikayetçi şikayetinden vazgeçerse veya borcun ödendiği ispat edilirse, dava diğer bütün sonuçlarıyla birlikte düşer.
TCK 313 madde nedir?
TCK Madde 313 Gerekçe: Maddenin metni, halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı ayaklanmaya kışkırtmayı suç olarak tanımlıyor. Silahlı ayaklanma, devlet iktidarını yıkma amacını ifade ediyor. Eylem için önemli olan, halkın “silah zoruyla” maddi bir eyleme kışkırtılmasıdır.
Alacaklıdan mal kaçırma nasıl ispatlanır?
Zararın meydana geldiğini ispat yükü alacaklıya aittir. Alacaklı, borçluya karşı başlatılan icra takibi çerçevesinde alacaklarını tahsil edemediğini ispat etmekle yükümlüdür. Uygulamada, icra dosyasından alınan iflas belgesi delil olarak kullanılır.
Mal kaçırmanın cezası ne kadardır?
Madde 240 – (1) Bir mal veya hizmetin satışını ihmal ederek kamunun acil ihtiyacını ortaya çıkaran kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.